Mondproblematiek

>
Mondproblematiek

Aften zijn blaasjes of zweertjes in de mond. Meestal zijn het gele of grijze plekken met een rode ontstoken rand. De lippen, onder de tong of in de wangen zijn plekken waar de aften meestal verschijnen. Wanneer er wordt gegeten kan er sprake zijn van een stekende pijn bij zuur of heet voedsel.

Heeft u last van aften? U bent welkom bij Alles over de Mond voor een vraaggesprek waar wij samen een oplossing zullen vinden tegen het bestrijden van de aften.

 

Roken, verschillende dranken waaronder wijn en/of koffie of het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen kunnen aanslag geven op de tanden en kiezen. Behalve dat het esthetisch storend is, is aanslag ook ruw. Hierdoor is opeenhoping van tandplaque makkelijker en vergroot dit ook de kans op tandsteen en ontstekingen van het tandvlees.

Wij helpen u graag om bovenstaande problemen te voorkomen door de aanslag te verwijderen.

Bij stress of na langdurig spreken heeft een ieder wel eens last van een droge mond. Het is dan lastig om bijvoorbeeld de tong te bewegen waardoor spreken ook wordt bemoeilijkt. Er zijn ook mensen die langdurig last hebben van een droge mond. Wanneer er sprake is van een langdurige droge mond kan dit grote gevolgen hebben voor de mondgezondheid. Zo wordt spreken lastig en het eten en drinken evenals slikken wordt pijnlijk. Ook de kans op het ontstaan van gaten in de tanden en kiezen neemt toe en zo ook het risico op tandvleesontstekingen.

Is er sprake van een droge mond of twijfelt u aan de hoeveelheid speekselvorming in uw mond? Schroom niet en kom langs bij Alles over de Mond voor een vraaggesprek waarin wij kijken naar een oplossing voor u, maar ook de oorzaak achterhalen om herhaling van de droge mond te voorkomen en/of te beperken.

Als er in de mond blootliggende tandhalzen aanwezig zijn spreken wij van teruggetrokken tandvlees. Doordat het tandvlees terugtrekt komen de tandhalzen van een tand en/of kies bloot te liggen. In de Mondzorgkunde wordt dit recessie genoemd. Recessies ofwel teruggetrokken tandvlees kan ervoor zorgen dat er sprake is van gevoeligheid bij het eten van koude, warme en/of zure producten.

Ervaart u (dagelijks) gevoeligheid bij het eten en/of drinken? Neem contact op met Alles over de Mond en wij zorgen er gezamenlijk voor dat deze gevoeligheid niet meer zal worden ervaren.

Wanneer er kroon en brugwerk aanwezig is in de mond dient er aangepaste mondhygiëne te worden gehandhaafd. De mondhygiëne is noodzaak om een lang behoud te bewerkstelligen van het kroon- en/of brugwerk.

Heeft u een kroon of brug in de mond? Wij helpen u graag door te laten zien hoe u deze kunt onderhouden zodat deze investering niet verloren gaat.

Rood, gezwollen en/of bloedend tandvlees zijn tekenen van ontstoken tandvlees. Als er sprake is van ontstoken tandvlees kan het zijn dat er ook sprake is van een vieze smaak in de mond en/of een slechte adem. Het meest belangrijke uitgangspunt: bloedend tandvlees nooit negeren! Daarbij is het ook belangrijk op te merken dat ontstoken tandvlees zeer lastig voor u zelf te ontdekken is, omdat de ontstekingsverschijnselen zich in een veel later stadium van de ontsteking voordoen.

Wilt u weten of er sprake is van ontstoken tandvlees? Of heeft u last van bloedend en/of rood tandvlees? U bent welkom in de praktijk om te kijken of ontstoken tandvlees kan worden vastgesteld. Indien er sprake is van ontstoken tandvlees zorgen wij er gezamenlijk voor dat de mond weer gezond wordt.

Er kan sprake zijn van een slechte adem wanneer bacteriën zwavel produceren. Deze bacteriën die zwavel produceren zijn aanwezig bij ontstekingen aan tanden en/of kiezen, tandvleesontstekingen of bacteriën in combinatie met voedselresten. Gelukkig is een slechte adem in veel gevallen te verhelpen!

Wilt u graag af van een slechte adem? Kom dan langs bij bovenstaand probleem, wij helpen u graag!

Er zijn verscheidene factoren die onderdeel spelen in de slijtage aan de tanden en kiezen. Wanneer er bij u sprake is van tandenknarsen slijten de tanden en kiezen, maar bij een teveel aan zure voedingsproducten kunnen de tanden en kiezen ook slijten.

Wilt u weten of er sprake is van slijtage? Of heeft u last van slijtage? U bent welkom in de praktijk en wij kijken samen naar de oplossing.

Tandsteen ontstaat wanneer tandplaque (wit kleverige laag bestaande uit voedselresten en bacteriën) niet voldoende wordt verwijderd. Deze verwijdering van tandplaque kan plaatsvinden wanneer er op een juiste manier wordt gepoetst in combinatie met een juist interdentaal hulpmiddel (voorbeeld: een rager). De hoeveelheid tandsteen die aanwezig is in de mond heeft te maken met een aantal verschillende oorzaken.

Zo kan het gebit lastig te reinigen zijn door de stand van de tanden en/of kiezen of er is sprake van een onvolledige instructie waardoor u een juiste mondhygiëne niet kunt toepassen.

Wanneer het tandsteen te lang aanwezig blijft in de mond verhoogt dit de kans op het krijgen van gaten in de tanden en/of kiezen, het krijgen van een tandvleesontsteking en een slechte adem.

Tandsteen aanwezig in uw mond? Plan een gebitsreiniging bij ons in!

100+
Bij onze praktijk
aangesloten patiënten
9,3
Als gemiddeld cijfer op zorgkaartnederland.nl
Chat openen
1
Beste bezoeker,

Onze WhatsApp service is ook buiten openingstijden te gebruiken. Heeft u nog geen reactie ontvangen dan is uw afspraak/afmelding nog niet bevestigd.