In drie stappen naar een gezonde mond

>
Drie stappen

De eerste stap is de kennismaking met u als persoon. Wie bent u, maar ook wat zijn uw verwachtingen van Alles over de Mond. Daarnaast brengen wij gezamenlijk in kaart wat uw ervaringen zijn op tandheelkundig gebied. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde angsten aanwezig? Ook medische gegevens zijn van belang in de mondhygiënische behandelingen. Zo kunnen bijvoorbeeld diverse medicatie gevolgen hebben op de mondgezondheid. Al deze informatie zal verkregen worden door diverse mondelinge anamneses (vraaggesprekken) af te nemen.

Vervolgens vindt er onderzoek plaats zowel rondom de mond als in de mond. De aanwezige tanden en kiezen worden geïnventariseerd en genoteerd in uw patiëntenkaart. Ook wordt de mondsituatie tijdens dit onderzoek  in kaart gebracht. U kunt hierbij denken aan; is er sprake van tandsteen, in welke hoeveelheid en hoe gezond is uw tandvlees? Met deze verkregen informatie zal er een behandelplan worden opgesteld en een behandeling ingezet, aangepast op uw mond en uw behoeften.

Indien nodig wordt er een start gemaakt met het optimaliseren van de mondhygiëne.

Bij deze stap doen wij wat wij besproken hebben ofwel daad bij woord voegen. Dit betekent dat wij het behandelplan van schrift in de praktijk gaan uitvoeren door een behandeling toe te passen. Een behandeling is per persoon verschillend omdat deze geheel aangepast is op de mondsituatie van u in combinatie met uw specifieke wensen en behoeften. Een behandeling zou kunnen bestaan uit een voorlichting, een instructie, het verwijderen van tandsteen of het vullen van een gat.

Tijdens iedere behandeling komt er één belangrijk onderdeel continu naar voren; Bewustwording. De Bewustwording is leidend in behandelingen bij Alles over de Mond en maakt dat de behandelingen slagen. U inzicht laten krijgen in uw mondsituatie en daarbij kenbaar maken of iets u helpt of juist niet. De belangrijkste reden hiervoor is om mondproblematiek te voorkomen en de mondgezondheid te bewaken.

Dit is de derde stap en tevens ook de laatste stap, maar zeker niet de minst belangrijke. Tijdens deze stap staat ‘Uw tanden laten zien’ centraal, zowel letterlijk als figuurlijk. De behandeling om de mondgezondheid te optimaliseren is voldaan.

Aan u de taak om met de nieuwe aangeleerde handvatten de mondhygiëne op peil te houden. Zo voorkomt u gaten in de tanden en kiezen, tandvleesontstekingen en/of terugval. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk: u bespaart hoge kosten omdat kroon- en brugwerk en wortelkanaalbehandelingen u gespaard blijven.

Tevens is het belangrijk dat wij in deze derde stap een juist intervaltermijn bepalen voor vervolgafspraken. Dit betekent dat wij gezamenlijk bepalen om de hoeveel maanden wij u graag weer verwelkomen bij Alles over de Mond. In deze vervolgafspraken verwijderen wij tijdig aanslag, tandplaque en tandsteen zodat wij mondproblematiek voorkomen. Indien nodig wordt er bijgestuurd in voorlichting en instructie. Bewustwording in combinatie met een uitoefening van uw eigen mondhygiëne resulteert in betere mondgezondheid, lagere kosten en een langer intervaltermijn.

Samenwerken aan een gezonde mond?

Bel ons of maak vandaag nog een afspraak

Chat openen
1
Beste bezoeker,

Onze WhatsApp service is ook buiten openingstijden te gebruiken. Heeft u nog geen reactie ontvangen dan is uw afspraak/afmelding nog niet bevestigd.