Alles over de Mondjes

Bij Alles over de Mond weten wij niet alleen heel veel van de volwassen monden, maar ook veel over de kleine Mondjes. Kinderen staan bij Alles over de Mond centraal en dat is terug te zien in de praktijk aan de accessoires en de speelhoek. Vanaf het moment dat hun eerste tandje is doorgebroken zijn de kinderen welkom. 

Urgentie voor preventie
Wij vinden dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het nastreven van een goede mondgezondheid. Bij de kinderen vinden er namelijk veel veranderingen plaats in hun Mondjes tijdens de verschillende levensfasen. Zo komen de eerste melktanden door wanneer zij baby zijn en gaan deze ook een keer wisselen tegen de tijd dat zij kleuter zijn. In de puberteit kan er zelfs sprake zijn van een beugel. Met al deze veranderingen in de mond is het belangrijk dat er voldoende toezicht gehouden wordt om onaangename problemen als gaten en slijtage aan de tanden en kiezen of tandvleesontstekingen te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen en dit brengen wij bij Alles over de Mond in de praktijk.

Alles vergoed voor de Mondjes
De kinderen en Alles over hun Mondjes wordt tot 18 jaar vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Dit is ongeacht het aantal bezoeken.

PHOTO-2020-11-07-18-38-25 (002)

Alles voor de kinderen

Bij Alles over de Mond weten wij niet alleen heel veel van de volwassen monden, maar ook veel over de kleine Mondjes. Kinderen staan bij Alles over de Mond centraal en dat is terug te zien in de praktijk aan de accessoires en de speelhoek. Vanaf het moment dat hun eerste tandje is doorgebroken zijn de kinderen welkom. 

 

Urgentie voor preventie

Wij vinden dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het nastreven van een goede mondgezondheid. Bij de kinderen vinden er namelijk veel veranderingen plaats in hun Mondjes tijdens de verschillende levensfasen. Zo komen de eerste melktanden door wanneer zij baby zijn en gaan deze ook een keer wisselen tegen de tijd dat zij kleuter zijn. In de puberteit kan er zelfs sprake zijn van een beugel.

Met al deze veranderingen in de mond is het belangrijk dat er voldoende toezicht gehouden wordt om onaangename problemen als gaten en slijtage aan de tanden en kiezen of tandvleesontstekingen te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen en dit brengen wij bij Alles over de Mond in de praktijk.

WhatsApp Image 2020-09-05 at 16.48.54
Speelhoek

Alles vergoed voor de mondjes

De kinderen en Alles over hun Mondjes wordt tot 18 jaar vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Dit is ongeacht het aantal bezoeken.

Door vanaf een jonge leeftijd goede voorlichting te geven aangevuld met instructie voorkomen wij mondproblematiek in de Mondjes

Daniëlla Jadranski

Benadering van de Mondjes

De behandelingen die wij uitvoeren kunt u vinden door hier te klikken. Bij Alles over de Mond wordt er rekening gehouden met de benadering van uw kind. De manier van werken met uw kind wordt gedaan aan de hand van de Tell-show-do methode. Dit betekent dat we vertellen wat we doen en doen wat we vertellen. Pas na de uitleg en de kennismaking met de omgeving en de materialen voeren wij een behandeling uit. Een goede inzet tijdens de behandeling bij Alles over de Mond wordt beloond door als afsluiting een cadeau uit te mogen kiezen.

Mondproblematiek bij de Mondjes

Bij de kleine Mondjes komt onderstaande mondproblematiek net even wat vaker voor dan bij de volwassen Monden. Dit komt doordat de kleine Mondjes nog verschillende levensfases moeten doorlopen. Wij bij Alles over de Mond kunnen de Mondjes hierin begeleiden.

Het krijgen van een beugel is niet per direct een probleem in je mond. Alhoewel het wel kan zijn dat je er zelf enige moeite mee hebt om voor langere tijd een beugel moet dragen. Belangrijk om te onthouden is dat die beugel er wel voor gaat zorgen dat de tanden en kiezen netjes in de rij komen te staan en goed op elkaar aansluiten. Nog meer reden om straks uitbundig te lachen. Het is dan wel belangrijk dat er goede mondhygiëne wordt toegepast en er zelfs een tandje bij wordt gezet in de mondhygiëne omdat er een beugel aanwezig is. Onvoldoende mondhygiëne kan leiden tot gaten in de tanden en/of kiezen en het krijgen van tandvleesontstekingen. Wij helpen graag in het aanleren van deze mondverzorging.

Wanneer er sprake is van kaaskiezen is het glazuur, de buitenste laag van de tand en/of kies, poreuzer. De kaaskiezen hebben deze naam te danken aan dat deze kiezen (de eerste blijvende kies) geel zijn. Bij Alles over de Mond hebben wij diverse behandelmethoden om zorg te dragen voor de kaaskiezen. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Zijn er mondpiercings aanwezig in de mond of wordt er overwogen om een mondpiercing te laten zetten? Het is belangrijk om dan te weten dat een mondpiercing risico met zich mee brengt voor de mondgezondheid. Zo kunnen mondpiercings op lange termijn tandvleesproblemen en tandbreuk veroorzaken. Met de juiste keuzes en verzorging kun je veel problemen voorkomen. Contacteer je ons bij vragen?

Rood, gezwollen en/of bloedend tandvlees zijn tekenen van ontstoken tandvlees. Als er sprake is van ontstoken tandvlees kan het zijn dat er ook sprake is van een vieze smaak in de mond en/of een slechte adem. Het meest belangrijke uitgangspunt: bloedend tandvlees nooit negeren! Daarbij is het ook belangrijk op te merken dat ontstoken tandvlees zeer lastig zelf te ontdekken is, omdat de ontstekingsverschijnselen zich in een veel later stadium van de ontsteking voordoen. Indien er sprake is van ontstoken tandvlees zorgen wij er gezamenlijk voor dat de mond weer gezond wordt.

Tanderosie is het oplossen van de buitenste laag van een tand en/of kies door zuren uit eten en drinken of zuur uit de maag. Het oppervlak kan hierdoor zacht worden, waardoor gebitsslijtage wordt bevorderd. Wanneer er eerste tekenen zichtbaar zijn van de gebitsslijtage zijn deze zichtbaar voor de behandelaar. Als de gebitsslijtage in een gevorderd stadium komt, is er meestal sprake van verandering van de tand en/of kies. Deze verandering uit zich door het korter worden, dunner worden en doorschijnender worden van de tanden en/of kiezen. Is er sprake van tanderosie neem dan contact op met ons, wij helpen graag.

Wij doen wat wij zeggen en zeggen wat wij doen

Daniëlla Jadranski

Speciaal voor de kinderen

Spreker van Alles over de Mondjes

Er is bij Alles over de Mond een Mondzorgkoffer aanwezig met daarin alle spullen die nodig zijn om spreekbeurt te geven. Van werkkleding tot behandelmateriaal en leuke experimenten gerelateerd aan de mond zitten in deze Mondzorgkoffer. Mocht je de Mondzorgkoffer willen lenen voor jouw spreekbeurt dan kun je via onderstaande knop navraag doen of deze beschikbaar is. 

Mocht jij je spreekbeurt geven over Alles over de Mond met onze Mondzorgkoffer en krijg je ook nog een voldoende? Laat ons dit dan weten door een leuke foto te plaatsen op Instagram met #SprekeroverAllesoverdeMond en @allesoverdemond. Dan zorgen wij bij Alles over de Mond voor een mooie verrassing!

Wil jij graag Alles over de Mond weten en wil jij deze kennis graag delen?

Ja_graag_pijl (002)
Chat openen
1
Beste bezoeker,

Onze WhatsApp service is ook buiten openingstijden te gebruiken. Heeft u nog geen reactie ontvangen dan is uw afspraak/afmelding nog niet bevestigd.